Mondhygiënisten

Lees hier wat de Belgische Beroepsvereniging voor Mondhygiënisten voor jou als mondhygiënist kan betekenen.

 

Welke globale meerwaarde brengt BBM?

BBM zorgt er onder andere voor dat de belangen van de mondhygiënist verdedigd worden op zowel nationaal als internationaal niveau. Verder zorgen we voor onderlinge contacten tussen jou en je potentiële werkplaats, dit door onder andere het verspreiden van vacatures.

We organiseren jaarlijks enkele navormingen, aangezien je als mondhygiënist verplicht bent jaarlijks 15uur bijscholing te volgen. Ook zorgt BBM ervoor dat de kwalitatieve beroepsuitoefening en de sociaal-economische belangen worden bewaakt die worden beschreven in het KB. In onze missie, visie en doelstellingen kan je hier meer over terugvinden.

Wat kan BBM voor jou betekenen als lid?

Je lidmaatschap bij BBM geeft je automatisch de mogelijkheid om bepaalde verzekeringen bijzonder voordelig af te sluiten. Door de maandelijkse digitale nieuwsbrief en halfjaarlijkse e-magazine ‘Blad voor de Mond’ blijf je up-to-date van alle activiteiten van BBM, de laatste ontwikkelingen op beleidsniveau, interessante weetjes, etc.

Je kan inloggen op onze website voor exclusieve informatie en je hebt voordeliger toegang tot het voorjaarsevenement in teken van de mondhygiënisten. Verder is er ook een aangepast tarief voor andere opleidingen en cursussen die georganiseerd worden door en met BBM. Ook krijg je de mogelijkheid tot het verkrijgen van gratis advies rond salarissen en overige arbeidsvoorwaarden.

Lid worden van BBM?

Neem gerust contact met ons op en wij sturen je meer informatie door.

Wat is de kostprijs om lid te worden?

160 euro voor een afgestudeerde mondhygiënist (bachelor in de mondzorg) per jaar

Opgelet! Deze tarieven kunnen naargelang de instapdatum afwijken. Je krijgt bij je aanvraag tot lidmaatschap verdere informatie hierover.

Wat houden de evenementen van BBM juist in?

We organiseren evenementen gerelateerd aan het beroepsprofiel van de mondhygiënist. We zorgen mee voor de permanente educatie van mondhygiënisten en brengen op evenementen deze beroepsgroep samen, alsook in contact met andere actoren in het brede domein van de mondzorg. Educatie, professionalisering en interdisciplinair gezellig samen zijn met een hapje en drankje, dat zijn evenementen van BBM.

Op de hoogte blijven van alle informatie?

Als lid blijf je altijd op de hoogte van de meest up-to-date informatie. Volg ons ook op onze sociale media voor de laatste nieuwtjes.
 

Mag je met mijn buitenlands diploma zomaar aan de slag als mondhygiënist in België?

 

 De titel ‘Mondhygiënist is een wettelijk beschermde titel in België. Indien je het beroep van mondhygiënist wenst uit te oefenen in België met een buitenlands diploma moet je beschikken over een visum en een erkenning of een gelijkwaardigheid van jouw buitenlands diploma. 

Meer info over de aanvraag, vind je hier.

is BB-M nog betrokken bij de vacatures wanneer je solliciteert?

Neen, jouw sollicitatie komt rechtstreeks bij de aanbieder terecht. Nadien regelen jullie onderling de eventuele samenwerking. Je kan BBM steeds contacteren indien er vragen zijn rond salarissen en/of arbeidsvoorwaarden.

Kan je jouw lidmaatschap stopzetten wanneer je wil?

Jouw lidmaatschap, en bijhorend betaald lidgeld, is gedurende 1 jaar geldig. Indien je voor het einde van dat jaar jouw lidmaatschap stopzet, zal dit niet in mindering worden gebracht of gecrediteerd. Na deze periode kan je jouw lidmaatschap vrijblijvend herzien. 

Wat als je geen vacature vind?

Geen nood. Hou onze pagina met vacatures goed in de gaten want hier verschijnen regelmatig nieuwe jobaanbiedingen op!

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.