Op donderdag 8 oktober kwamen mondhygiënisten, tandartsen en assistenten geheel corona-proof  samen in het Van Der Valk Hotel Mechelen voor het congres ‘Preventief vanuit een ander perspectief’.

Start

De dag werd gestart met een boeiende lezing van Mevr. Van Slambrouck (FANC), die onze kennis van radioprotectie weer wat opfriste. Zo werden we er weer aan herinnerd dat de mondhygiënist gemachtigd is om röntgenfoto’s te nemen, maar dat hij/zij per 5jaar zich drie uur dient bij te scholen in radiografie. Ook een interessante opsteker: het nut van een loodschort is niet bewezen. De loodschort kan beter vervangen worden door het effectievere loodschild.

Na een korte pauze:

startte Mevr. Schelstraete met haar sessie over infectiepreventie in de tandartspraktijk. Zeker met de huidige covid-19 situatie was het zeer nuttig om het desinfecteren en steriliseren van A tot Z nog eens te beluisteren. Goede protocollen hebben is in deze tijd een echte must!

’s Middags:

konden we genieten van een overheerlijk buffet, waar iedereen corona-proof bediend werd. Ook was er nog tijd om de standhouders te bezoeken.

De namiddag:

werd ingeluid door Mevr. Back-Eversdijk, van de firma BBO-Ergo. Tijdens een interactieve workshop konden we onze ergonomie bestuderen. Een goede zithouding zorgt ervoor dat we rug-, schouder- en nekproblemen kunnen vermijden. Na nog enkele stretchoefeningen aangeleerd te hebben, zijn we klaar om onze houding aan de stoel te optimaliseren.

Kortom, het was een leerrijke dag. Bovendien heeft het velen onder ons ook deugd gedaan nog eens een babbeltje te kunnen slaan in real life.

 

     

    Lees meer