Achtergrond van onze sprekers

Prof. Dr. Luc Martens:

Prof. Dr. Luc Martens (UGent,1980) is voltijds gewoon hoogleraar bij de vakgroep Tandheelkunde Universiteit Gent en doceert voornamelijk cariologie en  Kindertandheelkunde. Hij coördineert de specialisatie opleiding kindertandarts. Hij is auteur/co-auteur van ca. 250 publicaties waarvan ca. 130 in internationale tijdschriften. Hij is promotor/co-promotor van 10 doctoraten op proefschrift. Hij is de stichter-voorzitter van de Belgische Academie voor Pediatrische Tandheelkunde (BAPT). Internationaal was hij mede-stichter (1990) en president (1998-2000) van de European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD) alsook de president van de International Association of Disability and oral Health (IADH). Hij werkte mee aan het fluorideadvies van de Hogegezondheidsraad van België.

Tandarts Jan Wyatt:

Dhr. Jan Wyatt is werkzaam in UZ Leuven dienst Kindertandheelkunde en bijzondere noden. Hij is gespecialiseerd in kindertandheelkunde, zorgverlening bij patiënten met bijzondere noden en tandheelkundige zorg onder narcose (narcodontie)

Prof. Dr. Maria Cadenas de Llano Pérula :

Prof. Dr. Maria Cadenas studeerde af als tandarts in 2007 en behaalde haar specialisatie als orthodontist in 2012 aan de universiteit van Sevilla. Zij is staflid van de afdeling orthodontie in UZ Leuven sinds 2014 en zelfstandig academisch professor van KU Leuven (sinds 2017). Verder is zij onderzoekcoördinator van de afdeling orthodontie (sinds 2018).

     

    Lees meer